RET coaching

Als kinderen of volwassenen last hebben van bepaalde gedachten en gevoelens kan er middels de RET* methode een gedragsverandering bereikt worden.

 

Er gebeuren soms dingen in je leven waar jij op reageert. En die reactie gaat vanzelf. Hoe logisch sommige gedachten en reacties ook zijn, het zijn niet altijd gedachten waarmee jij jezelf ondersteunt. Omdat gedachten soms zo snel en automatisch komen lijkt het of die gedachten en reacties niet door jezelf bepaald worden. Dat is een misverstand: gedachten bepaal je zelf. En daarom kun je hier invloed op uitoefenen.

 

RET gaat uit van de keuze die je maakt bij het bepalen van je reactie. Vaak reageer je onbewust op de automatische piloot. Dat er dingen gebeuren in je leven heb je geen invloed op, maar wel hoe je er op reageert. En natuurlijk kunnen dingen je echt raken, soms werkt een verandering snel en ben je verbaasd over het gemak hoe je iets hebt veranderd en soms is het een worsteling om zo ver te komen. Hoe lang die gedachten en patronen er al zitten heeft invloed op de moeite die het kost om te veranderen.

RET is passende methode voor volwassenen en kinderen vanaf 8 jaar.

 

* RET is een vorm van cognitieve gedragstherapie. RET staat voor Rationeel Emotieve Therapie. Het wordt ook wel effectiviteitstraining genoemd.